logo
SZOMBATHELYIEVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

Alapítványi partnertalálkozó

A Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Szeretetszolgálatáért Alapítvány partnertalálkozóval egybekötött vacsorát tartott november 27-én a kápolnában.

A találkozóra az alapítvány meghívta a vele kapcsolatban álló és az évek során több ízben együtt dolgozó csoportokat, mint a Nőegylet, a Férfikör, a Y's Men, a SOTER, a Presbitérium, valamint az egyházközség lelkészei. A meghívott támogatók, akik adományukkal az évek során mindig biztosították a szervezet szerteágazó jószolgálati tevékenységét, e partnertalálkozó alkalmával kaphattak betekintést a szervezetet támogató csoportok munkájáról és az általuk nyújtott támogatás felhasználásáról. 

A megjelent vendégeket az alapítvány kuratóriumi elnöke, Hutflesz Mihály köszöntötte, a köszönet és a hála mellett az ajándékozás örömére hívta fel a hallgatóság figyelmét, majd előadásban ismertette az alapítvány támogatási rendszerét. A támogatási filozófia és az alapítvány 19 évének, eredményeinek rövid összefoglalása után, a szervezet két új munkaágát mutatta be: a Dr. Bohóc Mosolyszolgálatot és a Szent György Gyógy- és fűszernövénykertet, ezek fejlődését és jövőbeli terveit.
 
A köszönetmondás és zárszó után Vass Szilárd, a Mosolyszolgálat művészeti vezetője és bohóctársai mutatták be, milyen is egy kórházi vizit. A résztvevők szituációs játékokon és helyzetgyakorlatokon keresztül győződhettek meg róla, hogy milyen nehézségeket rejt az improvizáció. A képzett kollegák mindenki arcára mosolyt csaltak és örömteli pillanatokkal ajándékozták meg az alapítvány támogatóit. 
Ezt követően egy szerény szeretetvendégség, kötetlen beszélgetés zárta az estét.

Az alkalomról képes beszámolót láthatnak az alapítvány oldalán:

http://www.szeretetszolgalatert.hu/

 

Napi ige

[Uram,] a te kezed tehet bárkit naggyá és erőssé.

(1Krón 29,12)

Azután vita támadt a tanítványok között arról, hogy melyikük a legnagyobb. Jézus pedig ismerve szívük gondolatát, kézen fogott egy kisgyermeket, és maga mellé állította.

(Lk 9,46–47)

e-PRESBITERIUM

Médiapartnerek