logo
SZOMBATHELYIEVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

Kalandozások a Skanzenben, s a média világában

A tábor 3. és 4. napja újabb élményeket tartogatott a gyerkőcök számára. Minden napot Isten előtti megállással, imádsággal kezdünk, hiszen Neki adhatunk hálát az új napért, az új lehetőségekért, a találkozásokért.

Szerdán a napindító áhítatot már a Múzeumfaluban tartottuk, miután a Skanzen Felsőszölnöki házában kialakítottuk a napi bázisunkat. A táborozók délelőtt a különböző házakkal, régi bútorokkal és eszközökkel ismerkedhettek, és könyvjelzőt is készíthettek. Az ebédünk is helyben készült: gulyásleves és langalló volt a napi menü. Délután kötélverés, körmönfonás és madárles volt a programok között. Természetesen ezen a napon sem maradhattak el a labdajátékok sem, sőt, a hely adottságait kihasználva, még egy békés végkimenetelű harcra is sor kerülhetett. Igazán szép napot töltöttünk a Skanzenben, ahol szebbnél szebb karkötők és könyvjelzők is készültek. 

A természetközeliségből visszatérve a "városba", a csütörtöki napon a média világán keresztül szerezhettek élményeket a táborozók. Az áhítatot követően a Szombathelyi Televízió stúdiójába látogattunk el, ahol betekintést nyerhettünk a tévé vezérlőjében folyó munkálatokba, megtudhattuk, honnan is tudja a híradós, hogy mit kell mondania vagy hogy hol foglalnak helyet a híres sportolók, amikor egy beszélgetésre hívják meg őket egy műsorba. A nap délutáni részét két csoportban folytattuk. Míg a csoport egyik fele a Credo Rádió stúdióját tekintette meg, addig a csoport másik fele a Szombathelyi Evangélikus Szeretetszolgálatért Alapítvány irodájában várakozott, ahol természetesen az alapítvány Dr. Bohóc Mosolyszolgálatának piros bohócorrai aratták a legnagyobb sikert. A rádió is igen népszerű volt. A gyerekek kipróbálhatták magukat a mikrofonok mögött; a velük készült interjúk a Diakónia Hangja című műsorban volt hallható. (ismétlés: vasárnap 16 órától)

Istentiszteleti rend:

- minden vasárnap 9 órakor istentisztelet, 10.30-kor családi istentisztelet

- a Credo Rádió műsorán 19 órakor a 9 órás istentisztelet felvételét hallhatják

 

Lelkészek elérhetőségei:

Menyes Gyula

parókus lelkész

06-20/824-2018

 

Menyesné Uram Zsuzsanna

diakóniai lelkész

06-20/824-2565

 

Steindl-Papp Judit

iskolalelkész

06-20/824-4106

 

A Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Levéltára (SzEEL) 1953-ig kutatható. Bejelentkezés a lelkészi hivatalban telefonon, e-mailben vagy személyesen.

Napi ige

Izráelt megszabadítja az Úr örökké tartó szabadítással; nem ér benneteket szégyen és gyalázat soha, soha többé.

(Ézs 45,17)

Akkor majd az igazak fénylenek Atyjuk országában, mint a nap.

(Mt 13,43a)

Számlaszám:
OTP: 11747006-20003397
IBAN:
HU48 1174 7006 2000 3397 0000 0000
SWIFT kód:
OTPVHUHB

e-PRESBITERIUM

Médiapartnerek