logo
SZOMBATHELYIEVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

Luther- és Reményik idézet a templom előtti téren

A Reformáció500 programsorozat kapcsán 2017 tavaszán -Luther 95 tételére emlékeztető, 95 darab betonlapot helyeztek el a budapesti Kálvin téren. Az egyik lap Szombathelyre került.

 

E betonlapok mindegyike egy-egy, a legnagyobb reformátoroktól vett gondolatot, és egy magyar, reformáció-vonatkozású idézetet tartalmaz. A projekt folytatásaként olyan közintézmények és magyarországi vagy határon túli, magyar nyelvű protestáns gyülekezetek jelentkezését várták a szervezők, akik szívesen örökbefogadnának egy-egy emlékkő hiteles mását. Így került a szombathelyi evangélikus templom előtti térre az a kő, melyen Luther és Reményik idézete olvasható. 

 

Örömmel adjuk hírül az örökbefogadás örömteli eseménysorozatát dokumentáló fb-oldalunkat (https://www.facebook.com/reform500installacio/), amelyen az örökbefogadóktól kapott, a kövek beépítéséről szóló fényképeket tesszük közzé!

Kérjük, segítsenek abban, hogy a fb-oldal minél több emberhez eljusson (megosztásokkal, hírlevelekkel), és kérjük segítsenek abban is azon gyülekezetek/intézmények, akik még nem küldték el képsorozatukat, minél előbb tegyék meg annak érdekében, hogy e felemelő gyűjtemény még gazdagabbá, teljesebbé válhasson!

Itt nyomon követhetik a Genftől Gyergyószentminklósig, és Bátaszéktől Rozsnyóig húzódó örökbefogadási térképünket is (http://reform500.hu/orokbefogadas/)

Kapcsolódó galéria

Napi ige

[Uram,] a te kezed tehet bárkit naggyá és erőssé.

(1Krón 29,12)

Azután vita támadt a tanítványok között arról, hogy melyikük a legnagyobb. Jézus pedig ismerve szívük gondolatát, kézen fogott egy kisgyermeket, és maga mellé állította.

(Lk 9,46–47)

e-PRESBITERIUM

Médiapartnerek