logo
SZOMBATHELYIEVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

Luther- és Reményik idézet a templom előtti téren

A Reformáció500 programsorozat kapcsán 2017 tavaszán -Luther 95 tételére emlékeztető, 95 darab betonlapot helyeztek el a budapesti Kálvin téren. Az egyik lap Szombathelyre került.

 

E betonlapok mindegyike egy-egy, a legnagyobb reformátoroktól vett gondolatot, és egy magyar, reformáció-vonatkozású idézetet tartalmaz. A projekt folytatásaként olyan közintézmények és magyarországi vagy határon túli, magyar nyelvű protestáns gyülekezetek jelentkezését várták a szervezők, akik szívesen örökbefogadnának egy-egy emlékkő hiteles mását. Így került a szombathelyi evangélikus templom előtti térre az a kő, melyen Luther és Reményik idézete olvasható. 

 

Örömmel adjuk hírül az örökbefogadás örömteli eseménysorozatát dokumentáló fb-oldalunkat (https://www.facebook.com/reform500installacio/), amelyen az örökbefogadóktól kapott, a kövek beépítéséről szóló fényképeket tesszük közzé!

Kérjük, segítsenek abban, hogy a fb-oldal minél több emberhez eljusson (megosztásokkal, hírlevelekkel), és kérjük segítsenek abban is azon gyülekezetek/intézmények, akik még nem küldték el képsorozatukat, minél előbb tegyék meg annak érdekében, hogy e felemelő gyűjtemény még gazdagabbá, teljesebbé válhasson!

Itt nyomon követhetik a Genftől Gyergyószentminklósig, és Bátaszéktől Rozsnyóig húzódó örökbefogadási térképünket is (http://reform500.hu/orokbefogadas/)

Kapcsolódó galéria

Luther-Reményik kő

Istentiszteleti rend

vasárnaponként 9 órakor istentisztelet és
10.30-kor családi istentisztelet

Napi ige

Újra örömüket lelik az alázatosak az Úrban, a legszegényebbek is örvendezni fognak Izráel Szentje előtt.

(Ézs 29,19)

Meglátták ezt a farizeusok, és szóltak tanítványainak: Miért eszik a ti mesteretek vámszedőkkel és bűnösökkel együtt?

(Mt 9,11)

Számlaszám:
OTP: 11747006-20003397
IBAN:
HU48 1174 7006 2000 3397 0000 0000
SWIFT kód:
OTPVHUHB

e-PRESBITERIUM

Médiapartnerek