logo
SZOMBATHELYIEVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

Magyar küldöttség Berlinben

Gyülekezetünk TenSingesei képviselték Magyarországot a berlini European Ten Sing Group konferencián. Az eseményről Menczinger Tamás beszámolóját olvashatják:

 

Magyar küldöttség a European Ten Sing Group konferenciáján

 

Immár másfél éve, hogy elkezdtük gyülekezetünkben a Ten Sing ifjúsági munkát. A program Norvégiából származik, a YMCA (magyar megfelelője: KIE) szervezet szárnyai alatt kezdte meg működését. Mára világszerte jelen van a mozgalom, melyben fiatalok bontogathatják szárnyaikat; kipróbálhatják magukat a zene, a tánc, a színjátszás és az ének területein, mindezt védett, keresztény közösségben.

2016 tavaszán, csoportunk megalakulása előtt már jelen voltunk Osloban, az Európai Ten Sing Csoport konferenciáján, majd a 2017-es kijevi gyűlésen Németh Gyöngyi és Borsos Beatrix képviselték a hazai Ten Sing munkát. E konferencián szavazták meg a különböző országok képviselői, hogy a magyarországi Ten Sing (jelenleg egyetlen csoportja a Ten Sing Savariae) is csatlakozik az európai szövetséghez, annak teljes jogú, szavazattal rendelkező tagja lesz.

Így már az Európai Ten Sing Csoport tagjaiként vettünk részt az idén Berlinben megtartott konferencián, amin hazánk Ten Sing munkáját, és a Ten Sing Savariae-t Szabó Laura, Kovács Boglárka, Grünwald Dávid és Menczinger Tamás képviselték. A jó hangulatú, csapat építő játékok, az ének- és tánctanulás mellett helyet kapott a komoly témák megvitatása is, mint pl. a Ten Sing keresztény aspektusának megvalósulása; az európai csoport Végrehajtó Bizottsága tagjainak megválasztása; a 2018 augusztusában Oslo mellett megrendezésre kerülő 50 éves Ten Sing születésnapi fesztivál részleteinek megismerése.

A konferencia résztvevő országai Anglia, Csehország, Dánia, Magyarország, Németország, Norvégia, Oroszország és Ukrajna voltak.

Napi ige

Ujjongjatok, egek, vigadozz, föld, ujjongásban törjetek ki, hegyek! Mert megvigasztalja népét az Úr, és megkönyörül az elesetteken.

(Ézs 49,13)

[Krisztus Jézust] tette nekünk Isten bölcsességgé, igazsággá, megszentelődéssé és megváltássá.

(1Kor 1,30b)

Számlaszám:
OTP: 11747006-20003397
IBAN:
HU48 1174 7006 2000 3397 0000 0000
SWIFT kód:
OTPVHUHB

e-PRESBITERIUM

Médiapartnerek