logo
SZOMBATHELYIEVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

Harminc fával bővült a Johanneum kertje

Harminc őshonos fát nyert egy pályázaton nemrég a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Szeretetszolgálatáért Alapítvány, melyeket az elmúlt hétvégén a Férfikör segítő kezeinek hála sikerült elültetni a Johanneum kertjében.

A Szeretetszolgálatért Alapítvány a diakóniai központtal közösen indult a TreeDependent „Fák felelősen” pályázaton, melynek keretében 30 db őshonos fát nyert el. Magyarország örökségét, hagyományait megtartva és ápolva, a természet értékeit kívánták kiemelni és bemutatni e pályázat megvalósításával a kiírók.

A kertet korábban már előkészítették a férfikör tagjai a fák fogadására, melyeket most gyümölcsfajonként ültettek el: 5 cseresznye, 5 körte, 5 alma, 5 birsalma, 5 szilva, 3 naspolya és 2 berkenye színesíti a kert faállományát. A fajokon belül több fajta fa is van, ezzel tovább gazdagítva az egyed változatosságát.

Az új fák fejlődése jól illeszkedik a kert létrehozásának alapcéljához, mely az intézményi kert gazdagítása és az ismeretterjesztés volt. A fák az évek során, termőre fordulásuk után, az intézmény konyhájának alapanyagként, az itt élőknek friss gyümölcsként szolgálhatnak majd. A bemutató kertet felkereső családi bölcsődések és intézményben lakók számára új ingert adhat, valamint az új fák napi megfigyelésével az ismeretterjesztést is szolgálhatja.

Az ültetésben szakszerű segítséget nyújtottak a férfikör tagjai, akik a sok dolgos kéznek és szerszámaiknak hála egy délelőtt alatt földbe helyezték a gyümölcsfákat. Az intézmény konyhája meleg teával lepte meg a hidegben dolgozókat, mely új erőt adott a további munka elvégzéséhez.

A védelemről egyenlőre egy magán felajánló elektomos vadriasztója gondoskodik a friss ültetésben, majd fizikai védekezésként karó és védő háló kerül a fák köré a következő napokban.

 

Köszönetet mondunk a segítségért az ültetés előkészítésében résztvevőknek és az ültetőknek egyaránt!

 

Fotók: Nagy József, Pomeisl György László

Istentiszteleti rend:

- minden vasárnap 10 órakor istentisztelet

- a Credo Rádió műsorán 14 és 19 órakor a 10 órás istentisztelet felvételét hallhatják

 

Lelkészek elérhetőségei:

Menyes Gyula

parókus lelkész

06-20/824-2018

 

Menyesné Uram Zsuzsanna

diakóniai lelkész

06-20/824-2565

 

Steindl-Papp Judit

iskolalelkész

06-20/824-4106

 

A Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Levéltára (SzEEL) 1953-ig kutatható. Bejelentkezés a lelkészi hivatalban telefonon, e-mailben vagy személyesen.

Napi ige

Ahogyan az anya vigasztalja fiát, úgy vigasztallak én titeket…

(Ézs 66,13)

Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok…, mert én élek, és ti is élni fogtok.

(Jn 14,18–19)

Számlaszám:
OTP: 11747006-20003397
IBAN:
HU48 1174 7006 2000 3397 0000 0000
SWIFT kód:
OTPVHUHB

e-PRESBITERIUM

Médiapartnerek