logo
SZOMBATHELYIEVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

Harminc fával bővült a Johanneum kertje

Harminc őshonos fát nyert egy pályázaton nemrég a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Szeretetszolgálatáért Alapítvány, melyeket az elmúlt hétvégén a Férfikör segítő kezeinek hála sikerült elültetni a Johanneum kertjében.

A Szeretetszolgálatért Alapítvány a diakóniai központtal közösen indult a TreeDependent „Fák felelősen” pályázaton, melynek keretében 30 db őshonos fát nyert el. Magyarország örökségét, hagyományait megtartva és ápolva, a természet értékeit kívánták kiemelni és bemutatni e pályázat megvalósításával a kiírók.

A kertet korábban már előkészítették a férfikör tagjai a fák fogadására, melyeket most gyümölcsfajonként ültettek el: 5 cseresznye, 5 körte, 5 alma, 5 birsalma, 5 szilva, 3 naspolya és 2 berkenye színesíti a kert faállományát. A fajokon belül több fajta fa is van, ezzel tovább gazdagítva az egyed változatosságát.

Az új fák fejlődése jól illeszkedik a kert létrehozásának alapcéljához, mely az intézményi kert gazdagítása és az ismeretterjesztés volt. A fák az évek során, termőre fordulásuk után, az intézmény konyhájának alapanyagként, az itt élőknek friss gyümölcsként szolgálhatnak majd. A bemutató kertet felkereső családi bölcsődések és intézményben lakók számára új ingert adhat, valamint az új fák napi megfigyelésével az ismeretterjesztést is szolgálhatja.

Az ültetésben szakszerű segítséget nyújtottak a férfikör tagjai, akik a sok dolgos kéznek és szerszámaiknak hála egy délelőtt alatt földbe helyezték a gyümölcsfákat. Az intézmény konyhája meleg teával lepte meg a hidegben dolgozókat, mely új erőt adott a további munka elvégzéséhez.

A védelemről egyenlőre egy magán felajánló elektomos vadriasztója gondoskodik a friss ültetésben, majd fizikai védekezésként karó és védő háló kerül a fák köré a következő napokban.

 

Köszönetet mondunk a segítségért az ültetés előkészítésében résztvevőknek és az ültetőknek egyaránt!

 

Fotók: Nagy József, Pomeisl György László

Istentiszteleti rend:

- minden vasárnap 10 órakor istentisztelet

- a Credo Rádió műsorán 14 és 19 órakor a 10 órás istentisztelet felvételét hallhatják

 

Lelkészek elérhetőségei:

Menyes Gyula

parókus lelkész

06-20/824-2018

 

Menyesné Uram Zsuzsanna

diakóniai lelkész

06-20/824-2565

 

Steindl-Papp Judit

iskolalelkész

06-20/824-4106

 

A Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Levéltára (SzEEL) 1953-ig kutatható. Bejelentkezés a lelkészi hivatalban telefonon, e-mailben vagy személyesen.

Napi ige

Életünk ideje hetven esztendő, vagy ha több, nyolcvan esztendő, és nagyobb részük hiábavaló fáradság, olyan gyorsan eltűnik, mintha repülnénk.

(Zsolt 90,10)

Maga pedig a mi Urunk Jézus Krisztus és Isten, a mi Atyánk, aki szeretett minket, és kegyelméből örök vigasztalással és jó reménységgel ajándékozott meg, vigasztalja meg a ti szíveteket, és erősítsen meg titeket minden jó cselekedetben és beszédben.

(Thessz 2,16-17)

Számlaszám:
OTP: 11747006-20003397
IBAN:
HU48 1174 7006 2000 3397 0000 0000
SWIFT kód:
OTPVHUHB

e-PRESBITERIUM

Médiapartnerek