logo
SZOMBATHELYIEVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

Regionális Férfiköri Találkozó

Regionális Férfiköri Találkozón vettek részt a szombathelyi férfikör tagjai az elmúlt hétvégén Sopronban.

Szöveg: Koháry Ferenc

Sopron – 2019. október 19-én reggel több mint 50 férfi érkezett a rendezvény helyszínére, amelynek az impozáns gyülekezeti ház adott otthont. Tóth Károly helyi lelkész nyitó áhítata után Bencze András székesfehérvári lelkész eladása következett A hit harca címmel.

Számos múlt és jelenbeli példán keresztül mutatta be, hogy milyen nehéz volt a hitbeli lelkiismeret szerint dönteni egy-egy életbevágóan fontos kérdésben. Előkerült Bonhoeffer életének példája, de a katolikus Bokor közösségi mozgalom kálváriája is. Sokszor beleesünk abba a hibába, hogy keresztény értéknek gondoljuk azt, ami valójában polgári érték, különösen az anyagi javak vonatkozásában. A legnehezebb dolog mégis rálépni a jézusi erőszakmentesség útjára.

A következő eladást dr. Schneller István építész, teológus tartotta, aki a férfiak életének korszakhatárairól, különösképpen a 6. X-ről" és az azzal járó változásokról szólt.  Minden korszak új változást hoz, de erre a korszakra nagyon nehezen váltanak át a férfiak, mivel a munka, a hivatás befejezése nagy törést okoz, ellentétben a nőkkel, akiknek a családi feladatok könnyebb átmenetet biztosítanak. El kell fogadni, hogy már nem vagyunk döntési helyzetben. Kerülni kell a hamis bűntudatot, azért hogy valamit másként kellet volna tenni.  Készülni kell rá fizikailag és szellemileg is, hogy amikor a testi erő már csökken, akkor erősödjön a lelki fejlődés. Egyébként elmondható, hogy az életkor kitolódásának köszönhetően a 70 év az új 60 esztendő, ami új lehetőségeket nyit meg.

Az előadások nagy tetszést arattak és sok kérdést hoztak elő. Ebéd után városnézés következett, melynek során a résztvevők felkeresték a legfontosabb helyeket, köztük az Eggenberg-házat is.

Délután vette kezdetét a hagyományos petanque verseny, amit Prácser György, a kőszegi férfikör egyik tagja nyert meg. Ezután a férfikörök elmúlt évi tevékenységéről hangzottak el sokrétű beszámolók, Várpalotáról, Sárvárról, Veszprémből és Szombathelyről. Befejezésül e sorok írója tartott záró áhítatot.

Forrás: https://www.evangelikus.hu

Kapcsolódó galéria

Regionális Férfiköri Találkozó

Istentiszteleti rend:

- minden vasárnap 9 órakor istentisztelet, 10.30-kor családi istentisztelet

- a Credo Rádió műsorán 19 órakor a 9 órás istentisztelet felvételét hallhatják

 

Lelkészek elérhetőségei:

Menyes Gyula

parókus lelkész

06-20/824-2018

 

Menyesné Uram Zsuzsanna

diakóniai lelkész

06-20/824-2565

 

Steindl-Papp Judit

iskolalelkész

06-20/824-4106

 

A Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Levéltára (SzEEL) 1953-ig kutatható. Bejelentkezés a lelkészi hivatalban telefonon, e-mailben vagy személyesen.

Napi ige

Izráelt megszabadítja az Úr örökké tartó szabadítással; nem ér benneteket szégyen és gyalázat soha, soha többé.

(Ézs 45,17)

Akkor majd az igazak fénylenek Atyjuk országában, mint a nap.

(Mt 13,43a)

Számlaszám:
OTP: 11747006-20003397
IBAN:
HU48 1174 7006 2000 3397 0000 0000
SWIFT kód:
OTPVHUHB

e-PRESBITERIUM

Médiapartnerek