logo
SZOMBATHELYIEVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

Évnyitó Bobán

Fennállásának 235., a Reményik-iskolához való csatlakozásának 1. tanévét nyitotta meg a bobai óvoda és általános iskola.

A 2017/18-as tanévtől a bobai óvoda és általános iskola fenntartója is a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség, így az intézmény a Reményik-iskola tagintézménye lett.

A tanévnyitó ünnepségen Szemerei János, püspök végezte az igehirdetés szolgálatát. Gregersen-Labossa György szombathelyi lelkész avatta hivatalába az új iskolalelkészt Kendeh-Kirchknopf László Domokos személyében, aki egyúttal beiktatta az itt dolgozó pedagógusokat és megáldotta az újonnan érkező kollégákat is. Az évnyitón Kurucz Krisztina tagintézményvezető és Sátory Károly az iskola igazgatója köszöntötte a diákokat, s az elsősök az ünnepség keretében vehették át a Reményik-iskola kitűzőjét és kis ajándékát. Rostáné Piri Magda esperes és Krámer György a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának igazgatója is üdvözölte a gyermekeket, szülőket és pedagógusokat. A diákok versekkel köszöntötték az új tanévet, majd Szemerei János megáldotta a bobai tagintézményt.

Napi ige

[Uram,] a te kezed tehet bárkit naggyá és erőssé.

(1Krón 29,12)

Azután vita támadt a tanítványok között arról, hogy melyikük a legnagyobb. Jézus pedig ismerve szívük gondolatát, kézen fogott egy kisgyermeket, és maga mellé állította.

(Lk 9,46–47)

e-PRESBITERIUM

Médiapartnerek