logo
SZOMBATHELYIEVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

A koraszülöttekre emlékeztek az idősek

A Túróczy-ház lakói is csatlakoztak a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Szeretetszolgálatáért Alapítvány adománygyűjtő akciójához, amely a legkisebbekre kívánta felhívni a figyelmet.

November 17. a Koraszülöttek Világnapja, e nap színe a lila. A Szeretetszolgálatért Alapítvány a világnap kapcsán adománygyűjtést szervezett, s a befolyt összeg 400 db textil pelenka megvásárlását tette lehetővé. Az idősek lila színű könyvjelzőket készítettek az adományozóknak, a legkisebb adakozók lila lufit vihettek magukkal. Egy hétig a gyülekezet tagjai, a Reményik-iskola, a családi bölcsőde, valamint a diakóniai intézményeink a koraszülöttek felé fordították figyelmüket. November 17-én a Túróczy-házban a reggeli áhítaton megemlékeztünk, imádkoztunk a kicsiny gyermekekért, a nővérekért és orvosokért, akik gyakran ember feletti erőfeszítéseket tesznek a koraszülöttekért.

Az adomány november 22-én átadásra került, az osztályon fekvő gyermekek és az ott dolgozók nevében is köszönjük a támogatók segítségét.

Az alapítvány honlapján képgalériát láthatnak az eseményekről:

Idősek megemlékezése

Átadó a kórházban

Napi ige

[Uram,] a te kezed tehet bárkit naggyá és erőssé.

(1Krón 29,12)

Azután vita támadt a tanítványok között arról, hogy melyikük a legnagyobb. Jézus pedig ismerve szívük gondolatát, kézen fogott egy kisgyermeket, és maga mellé állította.

(Lk 9,46–47)

e-PRESBITERIUM

Médiapartnerek