Közösségben a teremtett világért

A teremtés hetéhez kapcsolódva tartotta meg őszi csendes napját iskolánk október második hetében.

Közös áhítattal indult a nap az evangélikus templomban Torma-Hasza Mónika lelkésznő vezetésével. Mondanivalójában kiemelte: fontos, hogy a gyerekek is tudják, hogy a teremtett világ Isten ajándéka, s ennek megóvásában munkatársai vagyunk Istennek. A teremtés védelméről szóltak az énekek is az áhítaton.

A délelőtt folyamán az alsósok 8 állomáson járták körül a nap témáját. Így előkerült a természetvédelem, a növények-állatok védelme. Hogy hogyan vehetjük észre családunkban és a kisebb-nagyobb közösségekben, ha valaki segítségre szorul, s mit tehetünk érte. Rajzos- és játékos feladatok, ügyességi versenyek várták a gyerekeket. Volt a nap folyamán állat- és növényfelismerés, levendula és medvehagyma ültetés is. Minden állomáson igemagyararázatok és imádságok mélyítették el a nap mondanivalóját.

Eközben a felsősök saját osztályközösségükben beszélgettek, s csoportos feladatokat oldottak meg. Az 5-6. osztályban a közösségben való munkálkodásra helyezték a hangsúlyt, 7-8. osztályban pedig a kapcsolatok, párkapcsolatok kerültek előtérbe.

 

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács