Olvasótábor napról napra

Az idén is nagyon sokan jelentkeztek táborunkba, így 36 kisgyermekkel kezdtük meg a szárnyalásunkat június utolsó hetében.

Mesebeli, 7 csapatot alakítottak a gyerekek, s mivel a hét témája a madarak volt, így a következő csapatok alakultak: Zebrapinty, Jégmadár, Sólyom, Sas, Egerészölyv, Bagoly, Fakopáncs. Az első napon Eszter néni tartott a madarakról előadást, hogy mégis tudjuk, „mi fán terem a madár?” Majd a csapataink a pénteki, bemutató délelőttre készülődtek közösen. Délután szellemi akadályverseny következett, mindenféle agypróbáló feladattal és hét helyszínnel.

Kedden egész napos kirándulásra mentünk Győrbe, ahol látogatást tettünk a Gyerekkönyvtárban és a könyvtáros nénik segítségével az Indián nyár feladataiban méretőzött meg a siserehad. Ez után jó nagyot sétáltunk a győri Széchényi térig, ahol mindenki elfogyasztotta az ebédre hozott finomságait, majd, mivel a hőmérséklet bőven 30 fok felett volt , a helyi nevezetesség, a járdaszökőkút, hűsítő vizét tapicskolták a gyerekek. Nagyon élvezték, mondani sem kell! A fagyizást követően a Mobilisba mentünk és tartalmas, két órát töltöttünk ott. Szép nap volt!

Szerdán délelőtt a szombathelyi Gyerekkönyvtárba mentünk, ahol Kati néni mesélt a társaságnak, majd közösen készíttettek kalitkába zárt madarat papírból. Délután sportvetélkedőre került sor az iskola udvarán,mindenféle tréfás feladattal és a nagy kedvenccel a vízibombázással.

Csütörtök délelőtt a mesehallgatásé volt a főszerep, délután pedig kézműveskedtek a gyerekek, 3D-s képet és golyókapkodót készítettek.

Az utolsó napon, Dia néni, iskolánk védőnője adott hasznos tanácsokat a nyárra és  vetített hasznos információkat. A délelőtt további részében a csapatok bemutatták a csapatuk madarát és a róla írt mesét. Délután moziba mentünk, a Hupikék Törpikékkel kerestük az Elveszett falut. Reméljük, hogy hasznosan telt a hét, és tudnak majd merítkezni a hallottakból, látottakból a gyerekek jó sokáig.

Szép nyarat kívánunk!

Eszter néni & Kriszti néni

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács