Szivárvány Néptáncfesztivál

Május 11-én, Bükön tizenhetedik alkalommal rendezték meg a Szivárvány Gyermek Néptáncfesztivált, melyen a nyugat-dunántúli régió 30 gyermek és ifjúsági csoportja - összesen 800 táncos fiatal mérette meg tudását a népes közönség és az ötfős szakmai zsűri előtt.

Iskolánk nyolcvan néptáncos növendéke négy koreográfia bemutatásával vett részt az eseményen:

A fesztiválprogramot a Möndölecske csoport rábaközi táncösszeállítása nyitotta, "Puhab-mulatság" címmel. Lendületes, harsány előadásukat a zsűri ezüst oklevéllel jutalmazta.
Később a "Reményikes Leánykák" - azaz a Bariska és a Möndölecske csoport leánytagjai léptek színpadra, akik "Pünkösdkor" című műsorukban tavaszi gyermekjátékokat és pünkösdölést mutattak be. Produkciójuk bronz minősítésben részesült.
"Tápai szösszenet" címet viselt a Bariska csoport fellépése, melyben a Csongrád megyei Tápé leányjátékait és táncait vitték színpadra a fiatalok. Stílusos, meggyőző előadásuk arany oklevelet ért.
A reményikes szereplők sorát a Berke csoport zárta - őket a délutáni programban, az ifjúsági mezőnyben láthatta a közönség. "Juhosoké" című koreográfiájuk az erdélyi Mezőség legényes- és páros táncait szedte csokorba - a juhmérés szokásának megidézésével. Ötletes, hiteles produkciójukért ezüst minősítésben részesültek.
 
A táncosok felkészítői, koreográfusai Kővári Réka, Tóth Bianka és Molnár Péter voltak.
 
Műsoruk - egyben a Reményik iskola valamennyi néptáncos növendékének szereplése - május 21-én, 17:30 órakor az MMIK színpadán is látható lesz!
 
Fotók: Büki László
Képgalériák a teljes fesztiválról:

Napi ige

De nekem olyan jó Isten közelsége! Uramat, az Urat tartom oltalmamnak. Hirdetem minden tettedet.

(Zsolt 73,28)

Ti azonban választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet vagytok, Isten tulajdonba vett népe, hogy hirdessétek nagy tetteit annak, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket.

(1Pt 2,9)

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács