Új testvériskolai kapcsolat

Új testvériskolai kapcsolatot alakított ki iskolánk egy bajor evangélikus intézménnyel. Egy német határmenti kisvárosba, Ortenburgba látogatott nemrég tantestületünk néhány tagja, hogy megismerje az ottani iskola működését.
Velünk tartott az úton Gregersen-Labossa György, lelkész, illetve Hallgatóné Hajnal Judit, a Magyarországi Evangélikus Egyház bajor-magyar kapcsolatok oktatási referense.
 
Az iskola fúvószenekarral fogadta a magyar delegációt, majd Heide Hesse igazgatónő és Andreas Hektor igazgatóhelyettes mutatta be az intézményt.
 
Az ortenburgi Evangélikus Reáliskolába 5-10. osztályos korukig járnak a gyerekek. Az intézmény fő profilja a művészet és a sport, különös hangsúlyt fektetnek ezek oktatására.
Az iskola bemutatkozó videója itt érhető el:
Az iskolabemutatás után a polgármester fogadta delegációnkat.
Másnap pedagógusaink különböző tanórákon vehettek részt. Bepillanthattunk egy technika, matematika és német irodalom órára is. Mindeközben lelkész úr és az igazgatónő a testvériskolai kapcsolat lehetőségeiről beszélgettek.
Sabine Hofer lelkésznő bemutatta az evangélikus gyülekezet és templom történetét és a reformációi kiállításon kalauzolt el bennünket, majd részt vehettünk az iskola őszi fesztiválján.
 
A tervek szerint novemberben a mi intézményünk láthatja majd vendégül a német testvériskola pedagógusait.
 
 

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács