logo
SZOMBATHELYIEVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

Történet

A Szombathelyi Evangélikus Egyházközség kebelén 2009-ben jött létre a VOX SAVARIAE ÉNEKEGYÜTTES a gyülekezet kántora, Bognár Nóra vezetésével. A kórus rövidesen kiváló osztrák-magyar határon átnyúló kapcsolatot alakított ki a Güssing-i Városi Kórussal, és annak vezetőjével Prof. Walter Franzzal.

 

Vox Savariae Evangélikus Vegyeskar

A VOX Savariae Evangélikus Vegyeskart 2010-ben hívtam életre, mint gyülekezetünk kántora. A kórus heti egyszer (keddenként) próbál, létszámunk nagyjából 50 fő. Évente több alkalommal is szolgálunk az istentiszteleteken, valamilyen egyházzenei kompozíciók előadásával.

2010 óta évente egyszer megrendezésre kerülő hagyományos nagyszabású jótékonysági hangversenyeink széles rétegben kedvelt koncertek, melyekkel hozzájárulhatunk Evangélikus Egyházunk kultúrát terjesztő és támogató mivoltához is. A koncertek nívós színvonalát kívánjuk garantálni a szakmai életben elismert énekművészek, hangszeres szólisták meghívásával, azok közreműködésével. A gyülekezetben működő amatőr kórusmozgalmat egy professzionális zenekar- a Savaria Szimfonikus Zenekar-közreműködése, támogatása teszi vonzóvá. A koncertekről hangfelvétel is készül, melyet szokásosan az Adventi vásárban vásárolhatnak meg az érdeklődők, mely bevételt a gyülekezet az ifjúsági munka támogatására fordítja. Az énekkar folyamatosan várja tagjai közé a jelentkezőket, elsősorban a férfikari szólamokba!

 

 Elérhetőség:

Lakner-Bognár Nóra

06-30-852-9887

lakner pont bognar kukac gmail pont com  

 

 

 

 

Nyári Istentiszteleti rend

vasárnaponként 10 órakor,
a hónap utolsó vasárnapján családi jellegű istentisztelet

Napi ige

Ősz korotokig én hordozlak! Én alkottalak, én viszlek, én hordozlak, én mentelek meg.

(Ézs 46,4)

Hűséges az Isten, aki elhívott titeket az ő Fiával, Jézus Krisztussal, a mi Urunkkal való közösségre.

(1Kor 1,9)

Számlaszám:
OTP: 11747006-20003397
IBAN:
HU48 1174 7006 2000 3397 0000 0000
SWIFT kód:
OTPVHUHB

e-PRESBITERIUM

Médiapartnerek