logo
SZOMBATHELYIEVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

KIE-képzés a balatongyöröki Sóvárban

TenSing csoportunk 9-11. osztályos tagjai vettek részt a Balatongyörökön megtartott KIE-képzésen.

A sok-sok játék mellett megismerkedhettek a fiatalok a KIE múltjával és jelenével, illetve a magyarországi TenSing munka történetébe is kaphattak egy kis bepillantást. A hétvége alaphangulatát a rengeteg játék és a sport teremtette meg. A jókedv kialakulása mellett, lehetőséget adtak ezek a kikapcsolódásra és a közösségformálásra is.

A szombat délutáni programot Marton Tamás, a Sóvár vezetője kezdte, aki az 1997-es kiskőrösi Ten Sing Fesztivál hangulatáról mesélt, és a szervezés kulisszái mögé is bepillantást engedett. A magyarországi TenSing-munka fénykorából inspiráló kiadványokat és dokumentumokat láthattunk. Külön köszönjük azt az ajándékot, amit csoportunk Tamástól kapott: a TS-fesztivál pólót. A nap folytatásában hallottunk a YMCA megalakulásának körülményeiről, a magyarországi KIE történetéről, a KIE munkában rejlő lehetőségekről, belföldi és külföldi csoportokról, munkaágakról, programokról. Külön figyelmet kapott a KIE-ben különösen is nagy szerepet játszó önkéntesség, és a külföldi önkéntesprogramok lehetőségei. Hallottunk a 2020 augusztusában megrendezendő Youth Unifyról, amely a YMCA-n belül működő szervezetnek -melynek célja erősíteni a YMCA munkában a keresztyén küldetést és identitást- az ifjúsági fesztiválja. A csapat feladatot is kapott a szabadidőre: dolgozzák fel a YMCA megalakulását kreatív, TenSinges formában.

A napokat Isten igéjének hallgatásával, imádsággal indítottuk, az utolsó nap délelőttjén pedig imaösvényt járhattak végig a jelenlévők. 

Istentiszteleti rend

vasárnaponként 9 órakor istentisztelet és
10.30-kor családi istentisztelet

Napi ige

Miért mondanák a pogányok: Hol van az ő Istenük? A mi Istenünk a mennyben van, megalkotott mindent, amit akart!

(Zsolt 115,2–3)

[Isten] láthatatlan valóját, azaz örök hatalmát és istenségét meglátja alkotásain az értelem a világ teremtésétől fogva.

(Róm 1,20a)

Számlaszám:
OTP: 11747006-20003397
IBAN:
HU48 1174 7006 2000 3397 0000 0000
SWIFT kód:
OTPVHUHB

e-PRESBITERIUM

Médiapartnerek