logo
SZOMBATHELYIEVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

KIE-képzés a balatongyöröki Sóvárban

TenSing csoportunk 9-11. osztályos tagjai vettek részt a Balatongyörökön megtartott KIE-képzésen.

A sok-sok játék mellett megismerkedhettek a fiatalok a KIE múltjával és jelenével, illetve a magyarországi TenSing munka történetébe is kaphattak egy kis bepillantást. A hétvége alaphangulatát a rengeteg játék és a sport teremtette meg. A jókedv kialakulása mellett, lehetőséget adtak ezek a kikapcsolódásra és a közösségformálásra is.

A szombat délutáni programot Marton Tamás, a Sóvár vezetője kezdte, aki az 1997-es kiskőrösi Ten Sing Fesztivál hangulatáról mesélt, és a szervezés kulisszái mögé is bepillantást engedett. A magyarországi TenSing-munka fénykorából inspiráló kiadványokat és dokumentumokat láthattunk. Külön köszönjük azt az ajándékot, amit csoportunk Tamástól kapott: a TS-fesztivál pólót. A nap folytatásában hallottunk a YMCA megalakulásának körülményeiről, a magyarországi KIE történetéről, a KIE munkában rejlő lehetőségekről, belföldi és külföldi csoportokról, munkaágakról, programokról. Külön figyelmet kapott a KIE-ben különösen is nagy szerepet játszó önkéntesség, és a külföldi önkéntesprogramok lehetőségei. Hallottunk a 2020 augusztusában megrendezendő Youth Unifyról, amely a YMCA-n belül működő szervezetnek -melynek célja erősíteni a YMCA munkában a keresztyén küldetést és identitást- az ifjúsági fesztiválja. A csapat feladatot is kapott a szabadidőre: dolgozzák fel a YMCA megalakulását kreatív, TenSinges formában.

A napokat Isten igéjének hallgatásával, imádsággal indítottuk, az utolsó nap délelőttjén pedig imaösvényt járhattak végig a jelenlévők. 

Istentiszteleti rend

- 9 órakor istentisztelet

- fél 11-kor családi istentisztelet

- a Credo Rádió műsorán 19 órakor

 

Lelkészek elérhetőségei

Menyes Gyula

06-20/824-2018

Steindl-Papp Judit

06-20/824-4106

Napi ige

Gondolj Teremtődre ifjúságod idején, míg el nem jönnek a rossz napok, és el nem érkeznek azok az évek, melyekről ezt mondod: nem szeretem őket!

(Préd 12,1)

Fülöp találkozott Nátánaéllel, és így szólt hozzá: Megtaláltuk azt, akiről Mózes írt a törvényben, akiről a próféták is írtak: a názáreti Jézust, József fiát. Származhat-e valami jó Názáretből? – kérdezte tőle Nátánaél. Fülöp így válaszolt: Jöjj, és lásd meg!

(Jn 1,45–46)

Számlaszám:
OTP: 11747006-20003397
IBAN:
HU48 1174 7006 2000 3397 0000 0000
SWIFT kód:
OTPVHUHB

e-PRESBITERIUM

Médiapartnerek