logo
SZOMBATHELYIEVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

Megyei hittanverseny házigazdája volt gyülekezetünk

A Szombathelyi Evangélikus Egyházközség volt a házigazdája az elmúlt hétvégén a 31. Országos Evangélikus Hittanverseny megyei fordulójának, ahol körülbelül százhúsz diák tölthetett el együtt egy tartalmas napot.

Istennel szövetségben – Mózes kivezeti népét Egyiptomból – ez az idei versenyek témája.

A gyülekezetek és iskolák külön kategóriákban indulhattak.

Kilenc gyülekezet csapatai versenyeztek a megyei fordulóban – mondta Kalincsákné Varga Katalin, evangélikus lelkész, szervező. Falusi és városi gyülekezetek is képviseltetik magukat minden évben. Nagyon sok múlik azon, hogy a lelkész, a hitoktató mennyire motivált és ő hogyan tudja aktivizálni a gyerekeket – emelte ki a lelkésznő.

Közös áhítattal kezdődött a nap az evangélikus kápolnában, majd minden korcsoportban nyolc feladattal kellett megbirkózniuk a csapatoknak. A feladatsorok megoldása után az izgalmakat kézműves-foglalkozásokkal vezethették le a gyerekek: követ díszíthettek dekupázs technikával, kitűzőt készíthettek és csillámtetkót. 

– Ez nem is igazán tanulmányi verseny, hanem léleképítő, csapatépítő alkalom és a gyülekezeti kötődést is erősíti maga a készülés, a verseny napja is. Mindenki lelkiismeretesen felkészült, ezt bizonyítja, hogy nagyon szorosan alakultak a helyezések – hangsúlyozta a lelkésznő.

Az iskolai csapatoknál Budapesten értékelik ki a versenyt. Az egyházkerületből összesen két-két csapat jut tovább korcsoportonként. A gyülekezeti versenynél az első helyezettek képviselik a Vasi Evangélikus Egyházmegyét.

1-2. és a 3-4. osztályos korosztályban a sárvári, 5-6. osztályosoknál a celldömölki, 7-8. osztályban pedig a nemescsói gyülekezet gyermekei érték el az első helyet.

Kalincsákné Varga Katalin az értékelés során kiemelte: a résztvevők már azzal nyertek, hogy Isten igéjével foglalkoztak.

A diákok nagyon jól érezték magukat. Elmondásuk szerint voltak kifejezetten nehéz feladatok. A kisebbek az összekötőset említették, míg a nagyobbak a fogalmazás írást.

A nap úti áldással zárult a Reményik-iskola udvarán, ahonnan mindenki élményekkel felöltődve térhetett haza, helyezéstől függetlenül.

 

Fotók: ifj. Kalincsák Balázs

Istentiszteleti rend:

- istentiszteleteinket a következő időpontokban tartjuk:

minden vasárnap 9 órakor istentisztelet

minden vasárnap 10.30 órakor családi istentisztelet.

Kivételt képeznek a nagy ünnepek és a konfirmáció, amikor egy istentiszteletet tartunk 10 órakor. Ezekről külön hírben adunk tájékoztatást honlapunkon.

a hónap 1. és 3. vasárnapján 14 órakor Nemeskoltán,

15.30-kor Püspökmolnáriban istentisztelet

- a Credo Rádió műsorán 19 órakor a 10 órás istentisztelet felvételét hallhatják

 

Lelkészek elérhetőségei:

Steindl-Papp Judit

lelkész

06-20/824-4106

Torma-Hasza Mónika

lelkész

06-20/824-4412

 

A Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Levéltára (SzEEL) 1953-ig kutatható. Bejelentkezés a lelkészi hivatalban telefonon, e-mailben vagy személyesen.

Napi ige

Számlaszám:
OTP: 11747006-20003397
IBAN:
HU48 1174 7006 2000 3397 0000 0000
SWIFT kód:
OTPVHUHB

e-PRESBITERIUM

Médiapartnerek