logo
SZOMBATHELYIEVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

Nagy sikerrel debütált a Ten Sing Savariae

Telt ház előtt tartotta meg november 18-án első koncertjét a Ten Sing Savariae csoport. Vidám és megható pillanataival nagy sikert aratott a csapat.

Aki lemaradt a koncertről, azokat nagy szeretettel várjuk november 25-én 17 órakor az Oladi Művelődési Központban.

A koncertről egyik tagunk, Szabó Laura így írt:

God is in the house! – csendült fel a dal 2016. november 18-án a szombathelyi evangélikus templom kápolnájában. Az idén újraalakult Ten Sing Savariae csoport debütáló koncertje mosolyt csalt a nézők arcára, fergeteges hangulatot teremtve a teremben.

A csoport az irgalmasság évére koncentrálva válogatta össze a szükséges elemeket a műsorba. A koncertet megismétlik 2016. november 25-én, ezúttal a szombathelyi Oladi Általános Művelődési Központban, ahová szeretettel várják azokat, akik nyitottak egy fiatalok által előadott, pörgős és szívmelengető koncertre. De mi az a Ten Sing?

fotó: Szabados Petra

A Ten Sing Norvégiából indult, a YMCA és YMWA (Young Men’s Christian Association és Young Women’s Christian Association) szárnyai alatt működő közösség, ahol fiatalok felekezettől függetlenül, különböző helyekről és saját tapasztalataikkal gyűlnek össze, hogy közösen alkossanak valamit és közösséget építsenek. Zenés, táncos előadásokat készítenek prózai részekkel kiegészítve, és ezekben a műsorokban mindenki megmutathatja saját kultúráját, kifejezheti önmagát. A középpontban a 3 K (angol verzió szerint a 3 C) áll. Ezek a Krisztus, a Kreativitás, és a Kultúra, de sokan hozzáteszik a negyedik K-t, ami a Közösségre utal.

fotó: Szabados Petra

Európa szerte működnek csoportok folyamatos koncertekkel, és alkalmakkal, ám itt, Magyarországon jelenleg egyetlen képviselője akad ennek a műfajnak: nem más, mint a szombathelyi székhelyű Ten Sing Savariae. Ezzel meg is érkeztünk a cikk fő témájához, az előbb említett csoport első, debütáló koncertjéhez.

Az evangélikus templom kápolnája megtelt emberekkel, akik mind kíváncsisággal várták az előadást. A csapat egy rövid intró után a Hillsong egyik legerősebb, legpörgősebb dalával, a God is in the House-al indított, amelyből áradt az öröm, és ez ráragadt a közönségre is. A teremben a hangulat ezután már emelkedett volt, mindenki ámulattal, a szülők pedig büszkén tekintettek végig a több mint húszfős csapaton. Három hónap alatt egyórás műsort raktak össze, és gyakoroltak be, hogy a Ten Sing örömét, szépségét és a felkészülés eredményét megoszthassák a közönségükkel.

fotó: Szabados Petra

A műsor az Irgalmasság és Szent Márton éve köré építkezett, így a diakónia, a szeretetszolgálat is beépült műsorba, valamint a csoport előadta Balogh József: Támadj föl közénk! című versét saját feldolgozásukban. A szeretetszolgálat része a Dr. Bohóc mosolyszolgálat is, akik szintén helyet kaptak a műsorban a Piros orr produkció keretein belül.

Viszont senkit se tévesszen meg a helyszín és a műsor fő fókusza! Nem úgy kell elképzelni az egészet, hogy egy keresztény fiatalokból összeverődött kis csapat előveszi az énekeskönyvet és vontatottan kiéneklik magukból az orgonára íródott zenei műveket. Persze helyet kaptak az ifjúsági énekek – amik egyébként csakugyan megállják a helyüket a mai pop dalok között -, de hogy ne maradjunk példa nélkül, vessünk egy pillantást a zárásra. A csoport választása a pop királyaként elhíresült Michael Jackson egyik dalára esett, ami remekül illeszkedett a műsorba, gyönyörű lezárást biztosítva az előadásnak.

fotó: Szabados Petra

Folyamatosan várják azokat, akik kedvet kapnak ahhoz, hogy egy hihetetlen közösségben, egy lenyűgöző csapattal együtt dolgozva kihozzák magukból a maximumot, ezzel másoknak is élményt adva.

Röviden összefoglalva: egy gyönyörű, pörgős és tényleg fiatalos műsort láthattak a nézők, és egy olyan élménnyel távozhattak, amit sosem felejtenek el. Gratulálunk a Ten Sing Savariae-nek, akik a rövid felkészülési idő ellenére egy színvonalas, csodálatos koncertet vittek színre, mindenki lelkét megmelengetve. Szeretettel várják az érdeklődőket 2016. november 25-én 17 órakor a szombathelyi OÁMK-ban.

Addig is tekintsék meg a főpróba és az első koncert fotóit, melyeket a TSS tagja, Takács Dorottya készített.

Cikk forrása és további képek: http://f21.hu/mindennapok/hogy-mi-ten-sing-ten-sing-savariae/

Istentiszteleti rend:

- istentiszteleteinket a következő időpontokban tartjuk:

minden vasárnap 9 órakor istentisztelet

minden vasárnap 10.30 órakor családi istentisztelet.

Kivételt képeznek a nagy ünnepek és a konfirmáció, amikor egy istentiszteletet tartunk 10 órakor. Ezekről külön hírben adunk tájékoztatást honlapunkon.

a hónap 1. és 3. vasárnapján 14 órakor Nemeskoltán,

15.30-kor Püspökmolnáriban istentisztelet

- a Credo Rádió műsorán 19 órakor a 10 órás istentisztelet felvételét hallhatják

 

Lelkészek elérhetőségei:

Steindl-Papp Judit

lelkész

06-20/824-4106

Torma-Hasza Mónika

lelkész

06-20/824-4412

 

A Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Levéltára (SzEEL) 1953-ig kutatható. Bejelentkezés a lelkészi hivatalban telefonon, e-mailben vagy személyesen.

Napi ige

Számlaszám:
OTP: 11747006-20003397
IBAN:
HU48 1174 7006 2000 3397 0000 0000
SWIFT kód:
OTPVHUHB

e-PRESBITERIUM

Médiapartnerek