logo
SZOMBATHELYIEVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

Nyilvános "főpróba" - GALÉRIA!

Másfél év kihagyás után újra együtt zenél a Cserga BRT (Blues-Rock Társaság). Elsőként egy nyilvános főpróbát tartottak gyülekezetünkben, mellyel a Szeretetszolgálatért Alapítványt támogatják.

"Az 1986-2016 között Szombathelyen működő, Cserga és Barátai Blues-Rock Band feloszlása után közel másfél év telt el, amig újra elmondhatjuk, hogy folytatni tudjuk azt a tevékenységet - a blues-rock, néha progresszív-rock zene művelését - ami számunkra a legkedvesebb időtöltés."
(zenekar)

A 2018. január 27-i, Pistons Pub-ban rendezendő koncertünk előtt, 2018. január 24-én, szerdán 17:30-kor, a zenekar munkájának helyet adó, Szombathelyi Evangélikus Gyülekezet, Pinceklubjában (KIE Pince), nyilvános, ismeretterjesztő jellegű  "főpróbát" tartunk. 

Erre az ingyenes koncertre várja a zenekar minden tagja és a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Szeretszolgálatáért Alapítvány minden e stílust "értő füllel hallgatót", érdeklődőt. 

Az est keretében nemcsak az elkészült műsor zeneanyaga hangzik el, de az érdeklődők megismerhetik, a műfaj, az elhangzó számok szerzőinek, szövegének hátterét is. Talán így élvezetesebb és befogadhatóbb lesz az a műfaj és annak zenei értékei, amelyek - a teljesen elüzletiesedett popzenei kínálatban - a mai zenei kínálatban, tulajdonképpen nem kapnak - értéküknek, jelentőségüknek megfelelő nyilvánosságot.

Értékmentés ez, az egyre értéktelenebb tömegcikkeket termelő világban... 

Ehhez a "misszióhoz" ad nekünk segítséget az Evangélikus Gyülekezet, amelyet ezúton is hálásan köszönünk!!!

Az új zenekar Cserga BRT (Blues-Rock Társaság) néven a következő tagokkal áll az érdeklődők elé:

Farkas “ Tenor” Tinor  - Basszusgitár, vokál
Polgár Gábor  - Dob, ütőhangszerek
Molnár Balázs  - Gitár, vokál
Varga Péter "Cserga" Gitár, ének
és a zenekar állandó vendége:
Horváth Tibusz” Tibor - Szájharmonika, Gitár, Mandolin, csörgő és egyebek.

A rendezvény látogatása ingyenes, a zenekar a koncert alatt befolyó adományokat a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Szeretetszolgálatáért Alapítvány jószolgálati tevékenységének támogatására ajánlotta fel!

Főoldal kép forrása: vaskarika.hu
Cikk forrása: szeretetszolgalatert.hu

Napi ige

[Uram,] a te kezed tehet bárkit naggyá és erőssé.

(1Krón 29,12)

Azután vita támadt a tanítványok között arról, hogy melyikük a legnagyobb. Jézus pedig ismerve szívük gondolatát, kézen fogott egy kisgyermeket, és maga mellé állította.

(Lk 9,46–47)

e-PRESBITERIUM

Médiapartnerek