logo
SZOMBATHELYIEVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

"Öröm volt Istenre figyelni"

Augusztus 15. és 19. között szerveztük meg TenSing-alakuló táborunkat Őrimagyarósdon.

Szent Márton évében az irgalmasság, a diakónia és a keresztény identitásunkból fakadó emberkép kérdéskörével foglalkozunk.  E témák köré épültek tábori foglalkozásaink is. Szeptembertől induló TenSing alkalmainkra szeretettel várunk minden érdeklődőt.

A táborról néhány résztvevő élménybeszámolóját olvashatják:

 

Gondoltam, hogy jó kis tábor lesz ez. Mert izgalmas a cél. És mert lehetetlen megvalósítani. Mármint azt, hogy ennyi idő alatt összehozzunk bármit, ami kicsit is műsornak nevezhető. Hiszen ez volt a feladatunk: megalapozni a TenSing csapat idei tanévi munkáját azzal, hogy megtanulunk 3-4 dalt élő zenei kísérettel, hogy drámás jeleneteket alkotunk, sőt, még egy táncos koreográfia elsajátításától sem riadunk vissza. 3 és fél nap alatt! Nos, az eredmény minden várakozásomat felülmúlta! Ritka jó élmény volt ennyi tehetséges, okos gyermekkel, fiatallal együtt dolgozni. Csodásan teljesítettek, köszönöm az élményt mindannyiuknak. Bízom benne, hogy ez a lendület és tenniakarás még sokáig tart bennünk!

                                                                                                          Gyöngyi néni

 

Nagyon hálás vagyok azoknak az embereknek, akiknek köszönhetően egy fantasztikus hetet tölthettem el egy igen szerethető társaságban és környezetben. A tábor minden percében éreztem a boldogság, a szeretet, a zene és Isten körül ölelését. A dráma órák vidám pillanatai nosztalgiára késztettek. Persze a játék és szórakozás mellett komoly munkákra is kötelesek voltunk. Gyöngyi néni foglalkozásain egy-egy mélyenszántó témát gondoltunk át, és beszéltünk ki, majd ezeknek a gondolatoknak az eredményét teátrálisan megformálva mutattuk meg egymásnak, illetve kis közönségünknek. A kórus próbákon vidám ének hangja szállt, melynek hangulata átjárta a dombokat. Személy szerint nagyon tetszett, hogy a zenének több ágát is megismertük és alkalmaztuk, a komoly szép zenétől kezdve a rappen át, a vidám ritmusos dalokig és a keresztény dallamokig. S ezeket mind a gyerekek által kísért zenei eszközökkel, illetve kiváló énektanárunk, Bea néni utánozhatatlan zongora tudásával közvetítettük. A produkciónk összeállításában a Rita néni által betanított ritmikus tánc is szerepet játszott. Itt gőzt meg jókedvet kieresztve, tehetségünket kutatva táncikáltuk szét magunkat. Rengeteg minden dolog történt ebben az öt napban, mely csupa jó emlékeket hagyott bennünk, gondolok én itt a közös áhítatokra, a csendsétára a templomban, a Vadása tavi fürdőzésre, a focizásra, az esti tábortűzre, a sütögetésre, a pingpong küzdelmekre, a programon kívüli zenélésekre és éneklésekre, az új barátságok kötésére, a titkos tesó játékra, a közösség erejére, összetartására. Ebben a társaságban nem számít a korod, a nemed. Itt csak az játszik döntő szerepet, hogy mennyire vagy nyitott, mennyire tudod megmutatni, hogy ki is vagy valójában, milyen személyiséged van. Mert ahány ember, annyi szokás és ahány szokás, annyi különböző ötlet s gondolat, amit befoghatunk a Ten Sing csoportunk produkciójába, életébe. Köszönöm ezt a sok csodás élményt!

 

Ennek a tábornak úgy indultam neki, hogy jó és szép élményekkel fogunk gazdagodni. Nem is csalódtam ebben... sőt! Jobb volt, mint gondoltam volna. Új barátságokat kötöttünk és, közelebbről is megismertük egymást. Ami a legjobban megfogott az a csendséta volt. Legalább fél óráig még utána se tudtam megszólalni és ezzel valamennyien így voltunk. Örök emlék marad.

 

Nekem nagyon tetszettek a programok. Új dolgokban próbálhattam ki magam, nagyon sok mindent átgondoltam az életemben ez után a tábor után, pl. hogy 3-4 nap alatt milyen jó közösséget lehet kialakítani. Az áhítatok kihagyhatatlanok voltak, nagyon hangulatosak voltak az esték, tábortüzek. A csendséta nagyon sok mindent megmozgatott bennem.

 

Nagyon jó volt ez a tábor, igazából minden percét élveztem, így elég nehéz lesz kiemelni pár dolgot. Felejthetetlenek voltak a sütögetések, és a próbák. Nagyon jó volt a titkos tesós játék is. Talán ami a legjobban tetszett, az a csendséta volt. Szerintem irtó jó (és persze „menczi”) ötlet.

 

Idén Őrimagyarósdon egy olyan közösség jött létre, ahova jó tartozni, és egy olyan kreatív közeg, ahol egy felszabadult alkotómunkának lehettem részese. Mindenkinek sikerült egyénileg is kibontakozni, és az elmúlt egy hétben egymást is jobban megismerhettük. Külön öröm volt számomra, hogy egy csendséta vagy egy rendhagyó, tamás-mise jellegű esti áhítat keretében lehetőségünk volt magunkba tekinteni és Istenre figyelni.

 

Istentiszteleti rend:

- istentiszteleteinket a következő időpontokban tartjuk:

minden vasárnap 9 órakor istentisztelet

minden vasárnap 10.30 órakor családi istentisztelet.

Kivételt képeznek a nagy ünnepek és a konfirmáció, amikor egy istentiszteletet tartunk 10 órakor. Ezekről külön hírben adunk tájékoztatást honlapunkon.

a hónap 1. és 3. vasárnapján 14 órakor Nemeskoltán,

15.30-kor Püspökmolnáriban istentisztelet

 

Lelkészek elérhetőségei:

Steindl-Papp Judit

lelkész

06-20/824-4106

Torma-Hasza Mónika

lelkész

06-20/824-4412

 

A Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Levéltára (SzEEL) 1953-ig kutatható. Bejelentkezés a lelkészi hivatalban telefonon, e-mailben vagy személyesen.

Napi ige

Számlaszám:
OTP: 11747006-20003397
IBAN:
HU48 1174 7006 2000 3397 0000 0000
SWIFT kód:
OTPVHUHB

e-PRESBITERIUM

Médiapartnerek