logo
SZOMBATHELYIEVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

Történet

A Szombathelyi Evangélikus Egyházközség kebelén 2009-ben jött létre a VOX SAVARIAE ÉNEKEGYÜTTES a gyülekezet kántora, Bognár Nóra vezetésével. A kórus rövidesen kiváló osztrák-magyar határon átnyúló kapcsolatot alakított ki a Güssing-i Városi Kórussal, és annak vezetőjével Prof. Walter Franzzal.

 

Vox Savariae Evangélikus Vegyeskar

A VOX Savariae Evangélikus Vegyeskart 2010-ben hívtam életre, mint gyülekezetünk kántora. A kórus heti egyszer (keddenként) próbál, létszámunk nagyjából 50 fő. Évente több alkalommal is szolgálunk az istentiszteleteken, valamilyen egyházzenei kompozíciók előadásával.

2010 óta évente egyszer megrendezésre kerülő hagyományos nagyszabású jótékonysági hangversenyeink széles rétegben kedvelt koncertek, melyekkel hozzájárulhatunk Evangélikus Egyházunk kultúrát terjesztő és támogató mivoltához is. A koncertek nívós színvonalát kívánjuk garantálni a szakmai életben elismert énekművészek, hangszeres szólisták meghívásával, azok közreműködésével. A gyülekezetben működő amatőr kórusmozgalmat egy professzionális zenekar- a Savaria Szimfonikus Zenekar-közreműködése, támogatása teszi vonzóvá. A koncertekről hangfelvétel is készül, melyet szokásosan az Adventi vásárban vásárolhatnak meg az érdeklődők, mely bevételt a gyülekezet az ifjúsági munka támogatására fordítja. Az énekkar folyamatosan várja tagjai közé a jelentkezőket, elsősorban a férfikari szólamokba!

 

 Elérhetőség:

Lakner-Bognár Nóra

06-30-852-9887

lakner.bognar@gmail.com  

 

 

 

 

Dominó Trans
Bethlen Alap
Nyitott ajtók
Cholnoky Kalendárium
Evangélikus Szeretetszolgálatért Alapítvány
Reményik
Szombathely Diakóniai Központ
Evangélikus Diakónia Magyarország
Evangelikus.hu
YS