logo
SZOMBATHELYIEVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

Ten Sing

Mi a Ten Sing?

A Ten Sing mozgalom 1967 körül indult Norvégiából a KIE (Keresztény Ifjúsági Egyesület) munkaágaként. Célja, elérni azokat a fiatalokat, akiket a hagyományos módszerekkel nem lehet megközelíteni. A mozgalom gyorsan elterjedt és népszerű lett, így európai találkozókat is szerveztek. Több csoport alakult, köztük Magyarországon is, először Békéscsabán. 2010-ben a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség fiataljainak egy csoportja is csatlakozott a mozgalom, így megalakult a Ten Sing Savariae.

A Ten Sing jelszava lehetne a három K, vagyis Krisztus, Kreativitás, Kultúra. Krisztus azért, mert alapvetően keresztény fiatalok munkája más fiataloknak. Célja a misszió, mind kívül és mind belül is. Kreativitás, mert a zenén, táncon és drámán keresztül érhetők el a fiatalok, fejlesztve mind a testet és a lelket. A Ten Sing olyan sokszínű, hogy mindenki megtalálja benne azt, amit igazán szeretne csinálni, legyen az a koncertek szervezésén keresztül a drámacsoport egy tagján át az énekkar vezetéséig bármi.

A Ten Singben a tagok a saját zenéjüket használják, koncerteket építenek föl, ahol van zenés, táncos és drámás rész is. Kifejezetten amatőr mozgalom, nem követelmény a belépéshez a zene, vagy bármi más profi szintű tudása. A Ten Singen belül végzett közös munka az, ami segít megértetni a tagokkal, hogy egyediek és értékesek vagyunk.

A Szombathelyi fiataloknak már többször is alkalmuk volt találkozni norvég társaikkal, akik új színt adtak a társulatnak.

Akinek kedve van csatlakozni egy vidám, élettel teli csoporthoz érdeklődhet a Ten Singről az evangélikus lelkészi hivatalban.

Friss hírek a Ten Sing csoportról:

http://www.szombathely-lutheran.hu/

Dominó Trans
Bethlen Alap
Nyitott ajtók
Cholnoky Kalendárium
Evangélikus Szeretetszolgálatért Alapítvány
Reményik
Szombathely Diakóniai Központ
Evangélikus Diakónia Magyarország
Evangelikus.hu
YS